maandag 26 mei 2014

Recept: Bami Saté

Hallo lieve bloglezers!

Mijn eerste recept wat ik met jullie wil delen is een heel simpel maar heerlijk recept, alsof je het van de Chinees hebt gehaald maar dan nog beter. Het leuke aan dit recept is dat je het kan maken met de meest standaard dingen die je vaak wel in huis hebt. Super makkelijk en goedkoop! Je zou het ook met rijst kunnen eten maar ik hou meer van mie!

Ingrediënten:
Saus
9 eetlepels ketchup

4 eetlepels ketjap
4 eetlepels azijn
5 eetlepels suiker
4 eetlepels pindakaas
150 ml water
evt. 1 theelepel sambal

2 kipfilets
2 uien
2 prei 
2 ons taugé

Mie of Rijst


Instructies:
1. Snij de kip, uien en de prei fijn, was de taugé en evt. de prei.
2. Bak de kip totdat deze lichtbruin is, voeg dan de ui en prei toe. 
3. Laat dit een paar minuutjes garen totdat het geslonken is. 
4. Voeg de ingrediënten voor de saus toe, ik heb dit eerst even in een kom gemixt. 
5. Zet een pan met kokend water op en doe hier de mie in ongeveer 8 nestjes voor 4 personen. Kook deze volgens de instructie (ongeveer 8 minuten) beetgaar.

Serveer de mie en saus apart zodat je de eventueel overgebleven saus in kunt vriezen!

Als jullie dit gaan maken laat me dan even weten wat je er van vind, ik ben benieuwd!

Love, Wikje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten